Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fagylalt képes leírás - Cukrászda.tlap.hu
részletek »

Fagylalt - Cukrászda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: cukraszda.tlap.hu » Fagylalt
Keresés
Találatok száma - 4 db
 Gelato Italiano

Gelato Italiano

Ha a napfényes Itáliában fagylaltot kóstolunk, az ókortól népszerű csemege kultúráját ízlelhetjük meg. A Gelato Italiano ezt a gazdag örökséget hozta el Magyarországra, amikor az elso olasz tulajdonú fagylaltüzemként 1990-ben megjelent a piacon. Termékeink mind a mai napig olasz alapanyagokból, olasz kézműves recept szerint, az olasz mesterek fortélyait ellesve készülnek. Számtalan remek ízt fedezhetünk fel a fagylaltkínálatban. A hagyományokhoz való ragaszkodásnak köszönhetően a gyümölcsök minden zamata érződik a gombócokon. Tejből készülő fagylaltjainkhoz fölözetlen friss magyar tejet használunk. A cukrászt alapvetően minősítő csokoládéfagylaltjaink évek óta a legnépszerűbbek között vannak a szakmai versenyekben és a hazai piacon. Közkedvelt ételek aromáját idézi meg a Szilvásgombóc és a kürtös kalács jégkrém. Az idei évre két újdonsággal készültünk. A 2009. évi ország tortája által ihletett Pándi meggy és a szűkebb pátriánkhoz kötődő Eszterházy különleges zamata reméljük, sokak tetszésével találkozik.

Fagylalttörténet

Fagylalttörténet

Noha szeretünk azzal hivalkodni, hogy mindent, ami az európai kultúrában megemlítésre méltó, a görögöktől fogva ismerünk, a fagylalttal kapcsolatban fejet kell hajtanunk a kínaiak elõtt. Ha ugyanis igaz, amit a gasztronómia kutatói állítanak, akkor a kínaiaknak köszönhetjük a fagylaltot. Sőt, ötezer évvel ezelőtti adatok beszélnek arról, hogy tej, víz, jég és ízesítésű adalékanyagok hozzáadásával valami olyasmit készítettek, amit ma már fagylaltnak nevezhetnénk. A gyártásának titka jutott el az ókori Egyiptomba, ahol egy technológiai mozzanattal bővítették a gyártást, ugyanis egy lyukas tetejű cserépedény felett legyezőket lengettek, vagyis a hűtést, alapkérdését oldották meg. Innen a perzsák vitték tovább a hideg édesség hírét a Földközi- tenger mellékére, végül a régi Rómába. A görögök persze azért belekerülnek a képbe, ugyanis a római kultúra hátterében mindig a görögség áll. Simonidus, a ma már csak erről ismert költő az Olimposz- hegy (még egyszer a régi görögök, a fiatalabbak kedvéért: ez volt a görög istenek lakhelye!) havát szolgálta fel lakomáján, kelyhekbe töltve.

Fagylalt receptek

Fagylalt receptek

1. Sárgadinnyefagylalt 2. Csokoládéfagylalt 3. Csokifagyi házilag 4. Vaníliafagylalt klasszikus módon 5. Házi gyümölcs fagyi 6. Gyümölcsfagyi egyszerűen, gyorsan 7. Citromfagylalt 8. Málnafagyi házilag 9. Csokifagyi 10. Házi gyümölcsfagyi

Kávé magazin hírek
Olcsó mérget iszunk naponta?
Olcsó mérget iszunk naponta? Sokunk számára a kávé már nem az, ami volt. Folyamatosan rohanunk, sietünk, így annak is örülünk, ha az automatához eljutva bedobunk egy érmét és máris kész a fekete, amit ugyanolyan gyorsan felhajtunk és már ott sem vagyunk. Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. A szervezet nincs felkészülve egy ilyen...
Ganodermakávé - egy csészényi wellness!
Ganodermakávé - egy csészényi wellness! A kávé a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a víz után! Nem...
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2.
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2. A DXN ganoderma kávé kiváló tulajdonságai méltán teszik népszerűvé ezt a...
Fagylalt alapanyagok

Fagylalt alapanyagok

Olaszország egyik legnagyobb fagylalt alapanyag gyártójának alapjait, pasztáit, kínáljuk tej- és gyümölcsfagylaltokhoz. Továbbá önteteket, állományjavítókat, poraromákat és egyéb fagylalt készítéshez elengedhetetlen anyagokat rendelhetnek nálunk. A termékek széles ízpalettával, felhasználóbarát kiszerelésben, kedvező árakon állnak a vásárlóink rendelkezésére.

Tuti menü